вторник, 15 апреля 2014 г.

Скасували чи не скасували надбавку?..

     Постановою КМУ від 25 березня 2014 року №88 внесено зміни до пункту 1 постанови КМУ "Про встановлення надбавки педагогічним працівникам дошкільних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ та закладів незалежно від їх підпорядкування" від 23 березня 2011 року №373. А саме: встановлено надбавку у граничному розмірі  20% посадового окладу (ставки заробітної плати) педагогічним працівникам дошкілних, позашкільних, загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, інших установ та закладів незалежно від їх підпорядкування. Розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці.

     Постановою КМУ від 25 березня 2014 року №89 внесено зміни до пункту 1 постанови КМУ "Про підвищення заробітної плати працівникам бібліотек" від 30 вересня 2009 року №1073. А саме: встановлено працівникам бібліотек, надбавку за особливі умови роботи у граничому розмірі  50%  посадового окладу. Розмір надбавки встановлюється керівником закладу (установи) у межах фонду оплати праці.

    Згідно зі статею 32 Кодексу законів про працю України про зміну істотних умов праці працівник має бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

     Відповідно о статті 247 Кодексу законів про працю України та статті 38 Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" вирішення питань запровадження, перегляду та змін норм праці; оплати праці працівників закладу, установи, організації; умов запроваження та розмірів надбавок, доплат, премій тощо здійснюється власником або уповноваженим ним органом разом з виборним оргнаном первинної профспілкової організації.

    Згідно з пунктом 5 Указу Президента України "Про порядок офіційного оприлюднення нормативно-правових актів та набрання ними чинності" від 10 червня 1997 року №503/97 закона та інші нормативно-правові акти, які визначають права та обов'язки громадян, набирають чинності не раніше дня їх оприлюднення в офіційних друкованих виданнях.

    Офіційними друкованими виданнями для опублікування законів та інших нормативно-правових актів України є "Офіційний вісник України" та газета "Урядовий кур'єр".

Комментариев нет:

Отправить комментарий